Kompanija Vega IT i udruženje Eko Kurir pokrenuli su projekat kojim žele da ozelene vrtiće u Novom Sadu.

U prvoj fazi projekta „GreenIT 02, prijavljuju se vrtići kojima je potrebno ozelenjavanje. Prijave su otvorene do petka 28. februara, putem online formulara.

„Počinje prva faza projekta i pozivamo vaspitače, zaposlene u vrtićima, roditelje i sve one koji znaju za neki novosadski vrtić, koji nema dovoljno zelenila, da se jave i prijave za ovaj eko-projekat popunjavanjem ove forme.“ – pozivaju organizatori na Fejsbuk događaju.

Kako dalje objašnjavaju, u drugoj fazi projekta u periodu od 9. do 15. marta, svi predlozi će biti postavljeni na glasanje na Facebook stranici Vega IT Sourcing. Tokom treće faze (od 15. marta do 15. aprila) biće otvoren poziv za učešće svim programerskim kompanijama, dizajnerima, IT entuzijastima i svima onima koji žele da pomognu da mališani borave na zdravijim mestima.

Akcija je simbolično zakazana za subotu 25. aprila povodom Dana planete Zemlje, što predstavlja poslednju fazu projekta.“

Akciju su organizovali i prošle godine, kada je kako navode, više od 100 ljudi iz 15 kompanija zasadilo je 86 sadnica u dvorištu osnovne škole “Marija Trandafil” u Veterniku. Pogledajte kako je izgledalo u video prilogu.

Izvor: Youtube kanal Vega IT Sourcing
oglas
Redakcija portala Zelene priče.