Udruženje “Inženjeri zaštite životne sredine” od 10. do 13. oktobra, na Andrevlju (Fruška gora), organizuju trening “Odgovorno upravljanje otpadom”.

Program je namenjen jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva i medija za aktivno učestvovanje u uspostavljanju sistema upravljanja otpadom na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou.

Tokom četiri dana učesnici i učesnice imaće priliku da od eminentnih stručnjaka i stručnjakinja i dugogodišnjih aktera unutar sistema upravljanja otpadom, saznaju pojedinosti o načinu upravljanja otpadom u Srbiji, promenama koje su neophodne kako bi se zaštitilo zdravlje građana i građanki i načinima na koje organizacije civilnog društva i mediji mogu tome da doprinesu.

Trening se organizuje u okviru projekta “Odgovorno upravljanje otpadom”, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije. Program će se realizovati u Centru za privredno-tehnološki razvoj AP Vojvodine na Andrevlju.

Prijave su otvorene do 1. oktobra, a selekcija učesnika i učesnica biće 3. oktobra. Prijavni obrazac može se pronaći OVDE.

Odabranim učesnicima biće refundirani putni troškovi u visini povratne autobuske karte na relaciji mesto boravka – Novi Sad. Od Novog Sada do Centra za privredno-tehnološki razvoj AP Vojvodine na Andrevlju (gde se organizuje trening) biće organizovan prevoz. Smeštaj učesnika biće u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Troškovi smeštaja i ishrane za odabrane učesnike, kao i troškovi materijala i treninga biće pokriveni zahvaljujući podršci Ministarstva zaštite životne sredine.

Okvirna agenda može se pronaći OVDE.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti “Inženjerima zaštite životne sredine” na izzsns@yahoo.com ili na 021 633 5752.

Izvor: Inženjeri za zaštitu životne sredine

oglas
Redakcija portala Zelene priče.