Traže se naj zagađivač godine i naj zaštitinik životne sredine

Traži se naj zagađivač godine i naj zaštitinik životne sredine za 2019. godinu.
Radio Beograd 2 i Pokret gorana Vojvodine, jedanaestu godinu za redom organizuju akciju „Tražimo zagađivača godine i zaštitnike životne sredine“.

Ovu najstariju ekološku akciju pre 37 godina pokrenuli su ekološki magazin „Čekajući vetar“ Radio Beograda 2 i Društvo za čistoću vazduha u Srbiji.

ZNAČAJ AKCIJE


Značaj akcije je unapređenje zaštite i očuvanja životne sredine kroz nagrađivanje pojedinaca i organizacija koje najviše brinu o životnoj sredini. Ili sa druge strane prozivanje onih koji su proglašeni kao najveći zagađivači.


KO MOŽE UČESTVOVATI

U akciji, kao predlagači mogu učestvovati pojedinci, organizacije i institucije iz cele Srbije. Žiri je sastavljen od novinara ekoloških rubrika štampanih, elektronskih i internet medija iz čitave Srbije.

Fotografija: Pexels

NEKI OD DOSADAŠNjIH DOBITNIKA

Zaštitnici životne sredine: Zeleni list: prof. dr Miladin Ševarlić, akcija „Čep za hendikep” Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara „Banat”. Zatim ekološki aktivista Đuro Vavroš, NVO „Prijatelji Brodareva”. Kao i novinar Jovan Memedović, muzičar Rambo Amadeus, Alternativa za bezbednije hemikalije (AlHem). Ambasada Japana, Ambasada Francuske, Savez mesnih zajednica Stara planina, dr Saša Marinković, Grin Fest, Udruženje Taraške rode i mnogi drugi…
Crna lista: Komunalna policija Beograda, Niške termoelektrane, „Farmakom MB” iz Zajače, Kompanija 21 i Step trans i mnogi drugi…

NA KOJI NAČIN SE MOŽE UČESTOVATI


Popunjavanjem FORMULARA ili ONLINE UPITNIKA. Upitnicuoji su dostupni na sajtovima Radio Beograda 2 i Facebook stranici Pokreta gorana Vojvodine.


ROK ZA PRIJAVU:


Popunjeni aplikacioni fomulari se primaju na e-mail adrese programskeakcijerb2@rts.rs i office@pgv.org.rs. Formulari se mogu poslati i poštom: Radio Beograd 2, Hilandarska 2, 11000 Beograd ili Pokret gorana Vojvodine, Mitropolita Stratimirovića 5, 21205 Sremski Karlovci. Forulari će se primati do kraja marta, zaključno sa 31.martom 2020.godine.

Izvor: Pokret gorana Vojvodine

oglas
Redakcija portala Zelene priče.