Razgovarali smo sa Nikolom koji ima 26 godina i trenutno je apsolvent na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu. On je foto-model za Stock sajtove, ali i osnivač koncepta Klik pijaca. U razgovoru nam otkriva šta je Klikpijaca i put od njenog nastanka do sada.

-Koncept Klik pijaca najbolje bih objasnio upravo preko samog imena, ideja se zasniva na tome da ljudima omogućimo da obavljaju nabavku povrća putem ,,klika“. Na ideju sam došao sasvim slučajno, jer dosta vremena posvećujem pomaganju roditeljima koji se bave uzgojem i prodajom povrća. Kako bih unapredio njihovo poslovanje predložio sam ideju online pijace, u čemu su me oni podržali.

Fotografija: Klikpijaca

U digitalnom dobu gde je sve na samo jedan klik od nas, bilo je pitanje vremena kada će neko tezgu sa pijace preseliti u virtuelni svet. Ovaj koncept je posebno bitan jer podstiče ljude da kupuju lokalno i jedu zdravu hranu. Nikola i njegova porodica obezbeđuju besplatnu dostavu na teritoriji Novog Sada, a štand njihovog gazdinstva uvek možete pronaći na Satelitskoj pijaci u Novom Sadu.

– Klik pijaca nudi svo povrće koje se može inače naći na pijacama u Novom Sadu. Moji roditelji imaju tezgu na Satelitskoj pijaci tako da i sama online pijaca obuhvata ponudu povrća koje moji roditelji prodaju svakodnevno na tezgi. Naša prednost je to što imamo sopstvenu proizvodnju i nudimo sveže i domaće povrće. Povrće koje nismo mi uzgajali, a prodajemo, nabavljamo od dugogodišnjih partnera proizvođača iz okoline Novog Sada.

Fotografija: Klikpijaca

Zašto je Klik pijaca posebna?

– Besplatna dostava i sveže domaće povrće je ono što nas ističe na tržištu. Online cene su iste kao i na svim pijacama u Novom Sadu a dostava je besplatna. Mislim da je upravo besplatna dostava ono što većinu naših mušterija pozitivno iznenadi.

Online kupovina povrća je vrlo jednostavna, sve što treba da uradite je da pošaljete spisak porudžbina preko Instagram-a, Facebook-a, Vibera ili Whatsapp-a, nakon toga u toku dana dobijate tabelicu u kojoj se nalazi količina i ukupna cena  porudžbine i sve što vam preostaje je da čekate da povrće stigne na adresu.

Magični tim Klik pijace čine Nikola i njegovi roditelji, ali kako sam kaže ništa od ovoga ne bi ni postojalo da nije bilo upravo njih.

-Primanje porudžbina, komunikacija sa mušterijama, pakovanja i dostavljanja porudžbina, su poslovi koje obavljam sam, ali naravno ništa od ovoga ne bi postojalo da mi roditelji nisu ostavili bukvalno sve na dlanu. Čitava proizvodnja je plod njihovog dugogodišnjeg rada koji sam ja samo nasledio. Ideja o online pijaci je tek u začetku, nema ni godinu dana od našeg starta, tako da je obim posla takav da još uvek sve postižem sam, a naravno kada dođe do gužve uvek su tu roditelji da pripomognu.

Fotografija: Klikpijaca

Digitalna pijaca koja život menja


-Klik pijaca je iz korena promenila moj život jer se može reći da trenutno vodim jednu malu firmu. Verujem da smo olakšali i živote mnogih ljudi koji ne stižu da idu na pijacu, pa iz udobnosti svoga doma mogu da poruče sve što im je potrebno za zdrave i ukusne obroke. Mogu da kazem da za ovih 7-8 meseci nisam naišao ni na jedan negativan komentar od naših mušterija.

oglas
Verujem u ljubav, dobra dela i dobro u ljudima. Zelene priče vidim kao mesto gde mogu da širim inspirativne priče o moćnim ljudima koji menjaju svet. Po stečenom srednjem obrazovanju sam filolog, po fakultetskom diplomirana novinarka. Znatiželjna putnica i večno željna avantura.