Klub putnika raspisao je konkurs za putopise, a rok za slanje radova je 15.02.2020.

Kako ističu na vebsatju, cilj ovog konkursa je da istraže šta bi sve putopis mogao biti i postati, ali pre svega da podstaknu ljude na razmišljanje, otkrivanje i stvaranje, na radoznalost i igru.

„Voleli bismo da vidimo putopise koji su drugačiji. Smeliji. Eksperimentalniji. Koji zalaze u fikciju, poeziju, etnologiju, antropologiju, esejistiku, ilustraciju, strip. Svejedno nam je da li ste putovali autostopom ili išli na poslovni put, i hoćete li nam poslati svoj putopis u formi SF priče ili poeme u epskom desetercu. Neka vaša priča bude više od standardnog opisa mesta i događaja. Neka bude drugačija, i neka bude vaša.“

Propozicije i nagrade

Svaki autor ima pravo da pošalje najviše tri priče. Žiri sačinjava uredništvo Kluba putnika. Rezultati će biti objavljeni 15.03.2020. Za detaljne propozicije, posetite njihov vebsajt.

Što se tiče nagrada, prva nagrada iznosi 200 evra, druga nagrada iznosi 100 evra a treća nagrada 50 evra. Neke od priča koji uđu u užu selekciju biće objavljene na sajtu Kluba putnika, uz dozvolu autora, a postoji mogućnost da najbolji radovi budu uključeni u neku od budućih štampanih antologija. Neke od priča sa prethodnog konkursa ušle su u zbirku „Divlji gradovi“, koja je objavljena prošle godine.

Klub putnika

Kako opisuju na vebsajtu, njihova priča počinje početkom milenijuma, kada su se zbog siromaštva i nepovoljnih viznih režima, našli izolovani u našem geografskom i kulturnom prostoru. „Cilj Kluba bio je da otkrije ⁠i podeli, kako probiti ovu barijeru i uspostaviti dodir sa svetom, uz oslanjanje na autostop, gostoprimstvo, rupe u viznim zakonima itd. S vremenom smo počeli više da promišljamo svoja putovanja i ono što smo na njima naučili, a potom i da se manje bavimo samim putovanjima a više razmišljanjem i stvaranjem.“

Izvor: Klub putnika

oglas
Redakcija portala Zelene priče.