Amsterdam je jedan od najzelenijih gradova na svetu. Eko-prijateljska prošlost i angažovanost ovim projektom i celom zamisli o bliskoj budućnosti zaslužuje veliku pohvalu i podršku širom sveta. Svakako je privukla našu pažnju! Prenosimo priču sa portala Duurzaam Aktueel.

Screenshot sa portala: Duurzaam Aktueel

Holthausen Energy Points (HEP) će izgraditi prvu pumpu za vodonik u amsterdamskoj luci. Na ovoj pumpi sredinom naredne godine kamioni i putnički automobili će moći da se pune vodonikom, 24 sata na dan, sedam dana u nedelji, piše Duurzaam Aktueel. Izgradnja benzinske stanice na deonici puta „Australiëhavenweg“ započeće u proleće 2020. godine, a biće spremna nakon leta. Ova stanica za punjenje vodonika takođe omogućava kompanijama lak i brz pristup vodoniku za svoje građevinske agregate, te alate za dizanje, kao što su viljuškari.

Vodonik kao izvor energije

Ali na koji način vodonik pretvaramo u energiju? Kako piše portal Auto Republika, vodonik je prepoznat kao izvor energije koji će imati veoma veliki uticaj na budući razvoj industrije, pogotovo transporta. Pod “Zelenom proizvodnjom vodonika” se pre svega misli na upotrebu elektrohemijskog procesa, poznatim kao “elektroliza” vode. Da bi se ovakav način dobijanja mogao nazvati “zelenim”, bitan faktor je izvor električne energije. Električna energija koja je potrebna za proces elektrolize vode može se dobiti iz mreže, odnosno energije koja se dobija iz termoelektrana, nuklearnih elektrana, hidroelektrana i slično, ali izvori koji daju ekološki prihvatljivu energiju su obnovljivi izvori, kao što su vetar i Sunce. Direktna upotreba električne energije dobijene iz vetrogeneratora ili fotonaponskih ćelija, za potrebe dobijanja vodonika iz vode, je trenutno „najzeleniji“ način dobijanja čiste energije – energije sa nultim karbonskim otiskom. – navodi se u tekstu Auto Republike.

Screenshot iz brošure „Holthausen Energy Points“

Doprinos opštine Amsterdam

Prema pisanju portala Duurzaam Aktueel, kako bi stimulisala održivu proizvodnju vodonika na benzinskoj stanici, opština Amsterdam dala je jednokratni doprinos u iznosu od 500. 000 evra. Opština će takođe svoje kamione za smeće pretvoriti u kamione sa pogonom na vodonik. Ovaj je ugovor nedavno potpisan i prvih šest kamiona za smeće počeće sa vožnjom ove godine.

Komunalna vozila bez emisija

Marieke van Doorninck, savetnica iz organizacije „Luchtkwaliteit en Duurzaamheid“ (Kvalitet vazduha i održivost) kaže za Duurzaam Aktueel:

„Vožnja na vodonik ne proizvodi nikakve emisije poput azota i zagađenih čestica i doprinosi čistijem vazduhu u gradu. A proizveden zelenom strujom, vodonik je i neutralan za klimu. Ova benzinska stanica na taj način doprinosi ambicijama održivosti grada i luke. Naša ambicija je da do 2030. imamo vozni park komunalnih vozila bez emisija. Vodonik je prekrasno rešenje za naša teška vozila!“

Vožnja bez emisija i većeg radnog radijusa

Stefan Holthausen iz kompanije „Holthausen Energy Point“, takođe je za Duurzaam Aktueel istakao prednosti ovakvog pogona: „Velika prednost kamiona sa pogonom na vodonik je u tome što voze bez emisija, imaju veći radni radijus od vozila s električnim akumulatorima, imaju manju težinu i mogu se puniti gorivom (vodonikom) u kratkom vremenu na svojoj stanici.“

Fotografij: Marcin Jozwiak/Pexels

Vodonik kao energetski nosilac za postizanje klimatskih ciljeva

„Holthausen Energy Points“ dobio je subvenciju za izgradnju vodoničke pumpe u ime Uredbe o demonstracijama za klimatske tehnologije i inovacije. Plan ove uredbe fokusira se na transportna rešenja sa niskom ili nultom emisijom CO2 i teme kao što su električna vožnja i plovidba, efikasni brodovi, uopšte vožnja na vodonik, biogoriva u vazduhoplovstvu, brodarstvu i gustom drumskom saobracaju.

Luka Amsterdama veruje u važnu ulogu vodonika kao energenta za postizanje klimatskih ciljeva. Za kompanije iz amsterdamske lučke oblasti, vodonik nudi mogućnosti da logistika i transport budu održiviji i da vodonik postane sastavni deo proizvodnje, na primer, hemikalija i goriva, poput sintetički napravljenog kerozina za vazduhoplovstvo. Zajedno sa „Nourion“ i „Tata Steel“, Luka Amsterdam učestvuje u projektu „H2ermes“ za veliku proizvodnju zelenog vodonika sa energijom vetra iz Severnog mora. Luka Amsterdam takođe ima u izgradnji brod koji će se napajati vodonikom.

Opština Amsterdam je učesnica evropskog projekta „REVIVE“ (Inovacije i validacija vozila u Evropi). Cilj ovogo projekta je da se pokaže kako su kamioni sa tehnologijom gorivnih ćelija (brandstofceltechnologie) i proširenjem dometa, dobra alternativa za izradu teških komercijalnih vozila bez emisija.

Brošuru kompanije „Holthausen Energy Points“ možete pogledati na holandskom jeziku.

Izvori: Duurzaam Aktueel, Auto Republika

oglas
Prijateljska podrška zelenoj planeti i Zelenim pričama. Prevođenje tekstova i intervjua sa Holandskog jezika.