Stanari zgrade na Bulevaru oslobođenja od broja 17 do 25 protestovali su sinoć zbog izgradnje zgrade u prostoru između Simpa i prodavnice Idea, gde se trenutno nalazi dečije igralište i nekoliko stabala, prenosi 021.

Kako se moglo čuti, oni nisu nužno protiv izgradnje zgrade u ovom delu bulevara, ali jesu protiv toga da se poduzimaju bilo kakve radnje na parceli na kojoj se neće graditi objekat. Upravo je to problem za njih, jer kako kažu, drva koja su posečena nisu na parceli na kojoj će se graditi zgrada. 

Takođe, problem predstavlja i kolski prilaz za mašine, koja dolaze preko parkinga u Ulici Save Kovačevića. Prema saznanjima građana, investitor „Put invest“ zatražio je asistenciju policije u izvođenju radova, jer ga, kako su rekli, građani ometaju u tome. Iz tog razloga pozvali su što više komšija da se okupe u ponedeljak u jutarnjim časovima kako bi sprečili dalje radove.  

Podsetimo, građani se bune zbog toga što će izgradnjom biti uništeno dečije igrališta sa prostorima za pesak i spravama za igranje. Svesni su da investitor ima sve potrebne papire, ali će nastojati da, kako su rekli, spreče devastiranje svog kraj. Zbog toga će i stanari ovog dela grada potpisati peticiju, koju će uputiti nadležnima, tražeći sastanak sa njima.

Kako je za 021 rekao predsednik kućnog saveta Nikola Atanasovski, oni su svesni da investitor ima sve potrebne dozvole, ali nije im jasno kako je Grad uopšte dozvolio izgradnju na tom mestu.  „To je dečije igralište sa prostorima za pesak i spravama za igranje. Deca su stalno bila tu. Niko od nas nije obavešten i oni su odjednom juče došli da seku drveće. Mi smo uspeli da ih zaustavimo na neka dva, tri sata, dok nisu doneli rešenje o izgradnji. Mi nemamo problem sa investitorima, oni očigledno imaju dozvolu, ali kako je Grad dozvolio da se igralište uništava na konto jedne zgrade“, pita Atanasovski.

Preuzeto sa portala 021.

oglas
Redakcija portala Zelene priče.