U petak 28. juna sa početkom u 19:30 časova u Kulturnom centru Novog Sada biće projektovan film „Plavo srce“ u okviru festivala „Waterfest“.

“Plavo Srce” je film produkcije „Farm League“ koji prati kampanju „Sačuvajmo plavo srce Evrope“ i druge lokalne aktiviste u borbi za slobodne reke na Balkanu i govori o negativnom uticaju malih hidricentrala na život lokalnog stanovništva i živi svet. Više o kampanji pogledajte na njihovom vebsajtu.

Projekcija filma je deo festivala „Water fest“ koji već petu godinu organizuju udruženja „Odrasti zdravo“, „Inženjeri zaštite životne sredine“ i Kulturni centar Novog Sada. Program se realizuje uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za zaštitu životne sredine. 

Kao partneri učestvuju i Savez ekoloških udruženja “Zelena lista Srbije”, “Ritam zdravlja”, Udruženje zanatlija Novi Sad, Najevropljanin, Petroland, Heineken, Gala voda, Omladinski savez udruženja “Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS”, Pravni fakultet za privredu i finansije.

„Waterfest“ održava se od danas, 27. juna do subote 29. juna u prostoru Letnjeg bioskopa Kulturnog centra Novog Sada i Tribine mladih. Najzastupljeniji je muzički program, a tačnu satnicu i izvođače možete pogledati ispod. Ulaz na sve programe je besplatan.

oglas
Redakcija portala Zelene priče.