Trag fondacija raspisala je konkurs za održive preduzetničke ideje, a prijave su otorene do 20. marta. Tri pobednika konkursa  „Zelene ideje“ biće podržana sa po 5.000 dolara za ostvarivanje predloga.

Program „Zelene ideje“ usmeren je na podršku udruženim građanima u razvoju zelenih preduzetničkih ideja u Srbiji. Pod zelenim preduzetničkim idejama podrazumevaju se inovativne ideje koje primenjuju tehnologije i znanja poslovnog sektora za organizovanje i zajedničko rešavanje društvenih problema oslanjajući se na resurse iz zajednice i štiteći životnu sredinu u funkciji održivog razvoja.

Kroz program se, putem javnog konkursa, dodeljuju tri donacije od po 5.000,00 američkih dolara za udruženja građana, fondacije, zadužbine, zadruge i privredna društva koji planiraju da postanu solidarni preduzetnici ili su u solidarnom preduzetništvu početnici.

Poziv za podnošenje prijava otvoren je do 20. marta 2020. godine. Detaljni kriterijumi za prijavu su objašnjeni u dokumentu Uputstvo za prijavljivanje a prijavne obrasce možete preuzeti ovde ( Prijavni formular i obrazac za Budžet). Pre nego što pristupite popunjavanju prijave, molimo da pogledate smernice u Uputstvu za prijavljivanje, kao Definicije i pojašnjenje pojmova.

Za pitanja i dodatne informacije pošaljite e-mail na zeleneideje@tragfondacija.org

Faze sprovođenja programa:

  • Prva faza: odabir između 12 i 15 najboljih ideja, čiji predlagači se šalju na obuku o solidarnom preduzetništvu.
  • Druga faza: obuka i pomoć u popunjavanju Finalnog predloga projekta.
  • Treća faza: forum za zelene ideje koji će biti održan 12. maja u Beogradu, gde se predstavljaju predlozi projekata.
  • Četvrta faza: odabir tri dobitnika.

Šta dobijaju pobednici?

Tri najbolje ideje će biti podržane sa po 5.000 amreičkih dolara.
Pobednici će biti predstavnici Trag fondacije na regionalnom takmičenju Zelene ideje Balkana koje će se održati od 24. do 26. juna u Beogradu u organizaciji Fonda braće Rokfeler. Na regionalnom takmičenju, pored predstavnika iz Srbije, učestvovaće po tri predstavnika partnerskih fondacija iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Kosova i Severne Makedonije. Učesnici če se takmičiti za dodatni fond nagrada za sprovođenje svojih ideja u ukupnom iznosu od 40.000 američkih dolara, u dve kategorije: “koncept zelene ideje” i “razvijena zelena ideja”, pri čemu će pojedinačne nagrade od iznositi 5.000 do 10.000 američkih dolara.

Izvor: Trag fondacija

oglas
Redakcija portala Zelene priče.