Akcija „Nedelja za čistiju Vojvodinu“ održava se od danas, 24. juna, do četvrtka, 27. juna, na više lokacija u Vojvodini.

Akciju organizuju Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine zajedno sa Nacionalnim parkom Fruška gora, Javnim preduzećem „Vojvodinašume“, Gradom Novim Sadom, kao i brojnim lokalnim samoupravama.

Početak akcije je danas, 24. juna u 8 časova. Okupljanje je kod starog Informativnog centra na Iriškom vencu, a akcija se nastavlja na lokalitetima Zmajevac, Vrdnik, Brankovac i Iriški venac.

 „Nedelja za čistiju Vojvodinu“ sprovodi se kao uvod u aktivnosti koje proizilaze iz Deklaracije o zaštiti životne sredine u Vojvodini, usvojene u maju ove godine u Skupštini Vojvodine, kojom je predviđeno da se do kraja sledeće godine uvede zabrana korišćenja plastičnih kesa i plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu.

  •  „Opredeljenje Vojvodine da se eliminišu ozbiljne štete, koje bacanjem plastičnih kesa i drugih plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu, nanosi ekosistemima ima za cilj odgovornije upravljanje životnom sredinom, kako bi se zaštitila priroda i obezbedio zdraviji i lepši život građana na teritoriji pokrajine„, navodi se u saopštenju pokrajinskog sekretarijata. 

Pozivaju se svi zainteresovani volonteri da se priključe akciji čišćenja.

Preuzeto sa portala 021.

oglas
Redakcija portala Zelene priče.