Onlajn konferencija „Kako i zašto u eko-preduzetnišvu“ održaće se u subotu, 21. novembra, uživo onlajn na Zum (Zoom) platformi sa početkom u 10.30 časova.

Vizual: Omladinske novine

Eko-preduzetnici, pokretači ekoloških biznisa i kreatori ekoloških rešenja podeliće sa publikom svoja iskustva i odgovoriti na pitanja o izazovima i prednostima eko-biznisa. Zajedno sa stručnjacima iz ekologije govornici na konferenciji pričaće i o trenutnom stanju životne sredine, stepenu brige o prirodi i posledicama po planetu Zemlju.

Tokom prvog dela konferencije publika će biti u prilici da čuje iskustva, mišljenja i stavove eko-preduzetnika, ekologa i drugih stručnjaka iz oblasti zaštite životne sredine, kao i da postavi pitanja. Drugi deo događaja biće panel-diskusija na temu gde smo sada u razvoju ekološke svesti i kako činiti promene nabolje, kao i kako izgleda biti eko-preduzetnik u Srbiji. Prijave se vrše slanjem mejla na zpkonferencija@gmail.com.

U prvom delu konferencije će govoriti Vesna Šabanović iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda, Igor Jezdimirović iz Inženjera zaštite životne sredine, Milica Milošev, master ekolog, Tamara Božanić, aktivista u ovoj oblasti.

U drugom delu učesnici će čuti iskustva eko preduzetnika: Draženke Šoć ispred Sofi kozmetike, Nikole Đorđevića iz Knitomanie i Nine Stefanije Blažević – Nezaborav, dok će u panel-diskusiji učestvovati predstavnici iz Eko kurira i Knitomanie, Danijela Gavrić, master analitičar životne sredine i Dejan Radivojev master inženjer saobraćaja.

Konferenciju Kako i zašto u eko-preduzetništvu organizuje neformalna grupa Omladinci u zelenom preduzetništvu, u saradnji sa Omladinom Jazasa i Opensom. Konferencija se sprovodi u okviru projekta Beogradske otvorene škole „Zeleni inkubator“, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Od 2000. do danas, Evropska Unija donirala je više od 3.6 milijardi evra Srbiji.Sredstva su korišćena za podršku razvoja, kvaliteta života i reformi u sledećim sferama: civilna zaštita, zaštita od poplava i pomoć poplavljenim područjima, obrazovanje, povezanost, zaštita okoline, zdravstvena zaštita i zaštita potrošača, kultura, vladavina prava, lokalni razvoj, poslovi i privredni rast, javna administracija, migracije, upravljanje javnim sredstvima, civilno društvo i mediji, socijalna inkluzija, omladina i sport. EU podrška je implementirana kroz saradnju sa Vladom Republike Srbije. Evropska Unija je donirala Srbiji više razvojnih sredstava nego svi drugi internacionalni donatori zajedno.

Izvor: Omladinske novine

oglas
Redakcija portala Zelene priče.