O NAMA

Zelene priče su internet portal koji obrađuje vesti iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja iz Srbije, regiona i sveta.

Naš cilj je da pružimo publici celokupan uvid u najnovija dešavanja, vredne inicijative i alarmante probleme u našoj životnoj sredini, koristeći različite medijske forme i kanale.

Osim portala zeleneprice.info gde ćete čitati vesti, članke, intervjue i druge sadržaje, važno nam je da istaknemo društvene mreže kao kanal komunikacije o pomenutim temama.

Zaštita žviotne sredine iz našeg ugla posmatranja obuhvata zaštitu životinja i biodiverziteta, prirodnih dobara i resursa, ali i teme poput zagađenja, upravljanja otpadom, održivog transporta i obnovljivih izvora energije.

Održivi razvoj obuhvata širok dijapazon tema koje čine jednu održivu zajednicu. Pored već navedenih, održivi razvoj čine i ljudska prava i ravnopravnost, jačanje institucija, održavanje mira, iskorenjivanje gladi i siromaštva.

Naša misija je da izazov svakodnevne borbe za očuvanje planete približimo stanovništvu Srbije i time doprinesemo zajedničkoj misiji čovečanstva.

KO SMO MI?

Urednice

Ena Entina Gucunski

Urednica

Urednica i marketing menadžerka Zelenih priča. Završila Žurnalistiku na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i Srednju Baletsku školu.
Stvaranje i ljubav su ono što me pokreće.

Nina Kemera

Urednica

Religija: Ljubav; Omiljena hrana: Lubenica; Visok nivo empatije i intuitivnosti mi pomaže u radu sa ljudima. Moja znatiželja je korisna u pronalaženju novih, zanimljivih stvari, ljudi, događaja, puteva, mogućnosti, a moja kreativnost i komunikativnost mi pomažu da ta nova saznanja prenesem dalje. Digitalni marketing i komunikacije su oblasti u kojima se usavršavam.

Tim saradnika

Dragan Gucunski

Design

Diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo. Osniva agenciju Atelier Gucunski u Holandiji, koja se bavi grafičkim i web dizajnom, web portalima, produkcijom i plasmanom umetničkih dela. Želi da svoje iskustvo kao umetnik, radeći na različitim projektima u dinamičnim okruženjima, prenese na nove generacije kreativnih ljudi. U stalnoj potrazi za entuzijazmom kod svojih saradnika i partnera. “Uradi ono što možeš pre nego što to drugi urade.”

Vanja Đukić

Content manager - holandski jezik

Prevođenje tekstova i intervjua sa holandskog jezika. Prijateljska podrška zelenoj planeti i Zelenim pričama.

Marija Blažić

Novinarka

Piše kolumne i izveštava sa događaja iz sveta aktivizma. Radnu karijeru provela u kontroli kvaliteta mleka i mlečnih proizvoda, napitaka, vode, uslova za proizvodnju, distribuciju i preradu hrane kao i ambalaže za pakovanje gotovih proizvoda. Večiti borac za pravdu, učesnik mnogih humanitarnih akcija, borac za očuvanje životne sredine. Predsednik skupšine udruženja Novosadske biciklističke inicijative. Voli prirodu, Dunav, životinje, bicikl. Životni moto "Razlika između nemogućeg i mogućeg je mera rešenosti"

Nikola Lekić

Content manager - engleski jezik

Prevođenje tekstova sa engleskog jezika za Zelene priče. Odrastao sa mišljenjem u glavi da je život ogroman šablon, a kasnije shvatio da je život sve sem toga. Bezbroj priča koje se mogu ispričati i čuti. Bezbroj nepoznatih pravaca za istraživanje. Bezbroj kultura za upoznavanje. Bezbrižan, i uvek nasmejan, trenutno predavač Engleskog jezika.

Da li i vi želite da budete deo zelene ekipe?

UKOLIKO JE VAŠ ODGOVOR: DA

SLOBODNO NAM SE JAVITE

Pratite nas