More

  O NAMA

  Naša misija je da menjamo svet kroz inspirativne priče!
   
  Zelene priče su jedini internet portal u Srbiji koji objedinjuje vesti iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja iz Srbije, regiona i sveta.
   
  Višnjica na našoj torti su inspirativne priče ljudi koji čine svet održivim i boljim mestom. Želimo da
  ukažemo na postojeće ekološke probleme, ali i na moguća rešenja.
   
  Naš tim čine zaljubljenici u prirodu, aktivisti, novinari, prevodioci, dizajneri, umetnici.

  KO SMO MI?

  Urednice

  Ena Entina Gucunski

  Urednica

  Zelene priče su moj način da budem deo najvažnije ere na planeti i pomognem u očuvanju iste. Završila Žurnalistiku na Filozofskom fakultetu i srednju Baletsku školu u Novom Sadu.
  Stvaranje i ljubav su ono što me pokreće.

  Nina Kemera

  Urednica

  Verujem u ljubav, dobra dela i dobro u ljudima. Zelene priče vidim kao mesto gde mogu da širim inspirativne priče o moćnim ljudima koji menjaju svet. Po stečenom srednjem obrazovanju sam filolog, po fakultetskom diplomirana novinarka. Znatiželjna putnica i večno željna avantura.

  Tim saradnika

  Dragan Gucunski

  Design

  Diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo. Osniva agenciju Atelier Gucunski u Holandiji, koja se bavi grafičkim i web dizajnom, web portalima, produkcijom i plasmanom umetničkih dela. Želi da svoje iskustvo kao umetnik, radeći na različitim projektima u dinamičnim okruženjima, prenese na nove generacije kreativnih ljudi. U stalnoj potrazi za entuzijazmom kod svojih saradnika i partnera. “Uradi ono što možeš pre nego što to drugi urade.”

  Vanja Đukić

  Content manager - holandski jezik

  Prevođenje tekstova i intervjua sa holandskog jezika. Prijateljska podrška zelenoj planeti i Zelenim pričama.

  Marija Blažić

  Novinarka

  Piše kolumne i izveštava sa događaja iz sveta aktivizma. Radnu karijeru provela u kontroli kvaliteta mleka i mlečnih proizvoda, napitaka, vode, uslova za proizvodnju, distribuciju i preradu hrane kao i ambalaže za pakovanje gotovih proizvoda. Večiti borac za pravdu, učesnik mnogih humanitarnih akcija, borac za očuvanje životne sredine. Predsednik skupšine udruženja Novosadske biciklističke inicijative. Voli prirodu, Dunav, životinje, bicikl. Životni moto "Razlika između nemogućeg i mogućeg je mera rešenosti"

  Nikola Lekić

  Content manager - engleski jezik

  Prevođenje tekstova sa engleskog jezika za Zelene priče. Odrastao sa mišljenjem u glavi da je život ogroman šablon, a kasnije shvatio da je život sve sem toga. Bezbroj priča koje se mogu ispričati i čuti. Bezbroj nepoznatih pravaca za istraživanje. Bezbroj kultura za upoznavanje. Bezbrižan, i uvek nasmejan, trenutno predavač Engleskog jezika.

  Jovan Jovanović

  Autor specijalizovan za UN ciljeve održivog razvoja i Fairtrade

  Rođen u Zrenjaninu. Bavi se pitanjima održivog razvoja, globalne pravde kao i ekološko-socijalnim pitanjima vezanim za razvojnu saradnju. Svoju odgovornost i nove ideje koje idu u prilog budućim aktivnostima lokalnih zajednica kako u domenu Fairtrade tako i ostvarivanju 17 ciljeva održivog razvoja UN-a iskazao i prikupio kroz mnogobrojne projekte i aktivnosti na Karl-Franc univerzitetu u Gracu, prakse i kao SDG ambasador.

  Da li i vi želite da budete deo zelene ekipe?

  UKOLIKO JE VAŠ ODGOVOR: DA

  SLOBODNO NAM SE JAVITE

  Pratite nas