Švedska i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, pokreću nagradni konkurs “Moja kuhinja bez otpada”, sa ciljem da se smanji otpad od hrane u domaćinstvima.

Potrebno je postaviti video ili fotografiju obroka napravljenog od viška namirnica, obroka u čijoj pripremi se ne stvara otpad, ili pokazati na koji način oni i njihovi ukućani smanjuju otpad od hrane u svom domu, uz hešteg #kuhinjabezotpada.

Fotografija: Pixabay

Nagradni konkurs “Moja kuhinja bez otpada” će trajati od 16. aprila do 8. maja 2020. godine, a svake nedelje će biti nagrađene po tri najkreativnije objave. O dobitnicima će odlučivati žiri koji čine predstavnik ambasade Švedske u Srbiji, predstavnik UNDP- a i Jelena Malenović, autorka bloga Spice and Sunshine.

Žiri će svake nedelje odabrati 3 dobitnika sa najkreativnijim rešenjem i nagraditi ga jednom od tri nagrade iz fonda:

  • malim kućnim aparatom
  • komplet od 3 staklene činije za čuvanje hrane
  • poklonom iznenađenja.

Pobednici za svaku prethodnu sedmicu će biti objavljeni tekuće sedmice u postu na Facebook i Instagram nalozima UNDP Srbija.

Učesnici nagradnog konkursa mogu biti samo punoletni građani sa mestom prebivališta na teritoriji Republike Srbije. Nije dozvoljeno više od jednog snimka ili fotografije po korisniku nedeljno. Svake naredne sedmice svaki učesnik može ponovo konkurisati novim snimkom/fotografijom.

Izvor: UNDP

oglas
Redakcija portala Zelene priče.