Recycle, reuse, renew

Mnoge stvari koje olako odbacimo i završe u kontejneru (ili oko njega), mogu uz malo truda dobiti novu i korisnu upotrebnu vrednost. Da je to tako, pokazala nam je Minja iz Zagreba.

„Kiša pada, vetar puše, lomi kišobrane i nitko se tome ne raduje…osim mene. Za mene je tada vreme „berbe“ odbačenih kišobrana. Stari kišobrani dobivaju novu upotrebu kao praktične torbice/vrečice za plac, dućan, navlake za rančeve (idealne za bicikliste)…uvek pri ruci u svakoj torbi, lako složivo, lako perivo, šareno i ukrasno.“.

Recycle, reuse, renew“ priča nam Minja, koja je već od malih nogu uz baku savladala veštinu šivenja. Rođeni kreativac čarobnih ruku, Minja i stare farmerice pretvara u zanimljive torbe i rančeve za curice, devojčice i devojke.

Leti, na Hrvatskim plažama sakuplja prirodno brušeno morsko stakalce i školjkice, te od njih pravi unikatni nakit.

U zanimljivoj kolekciji Minjinih radova, mogu se naći i kućne papuče, kao i vrećice za Božićne poklone.

„Volim poklanjati ono što napravim svojom rukom. Mnoge torbice i torbe, kao i nakit sam radila kao poklone, a onda su krenule narudžbine. Mnogo me raduje kao vidim da „otpisanih“ stvari postane nešto novo i korisno.“ kaže Minja, čije radove možete pronaći na njenoj Facebook stranici.

oglas
Piše kolumne i izveštava sa događaja iz sveta aktivizma. Radnu karijeru provela u kontroli kvaliteta mleka i mlečnih proizvoda, napitaka, vode, uslova za proizvodnju, distribuciju i preradu hrane kao i ambalaže za pakovanje gotovih proizvoda. Večiti borac za pravdu, učesnik mnogih humanitarnih akcija, borac za očuvanje životne sredine. Predsednik skupšine udruženja Novosadske biciklističke inicijative. Voli prirodu, Dunav, životinje, bicikl. Životni moto "Razlika između nemogućeg i mogućeg je mera rešenosti"