Udruženje Ekogeneza raspisalo je četiri konkursa za mlade, sa ciljem uključivanja mladih u proces podizanja svesti o uticaju čoveka na ubrzavanje promena klime. Konkursi su deo projekta EkoKon, multidisciplinarne konferencije koja će biti održana početkom novembra, u saradnji udruženja Ekogeneza i udruženja Dete zaštitnik planete.

Konkursi su otvoreni do 30. septembra i to u sledećim oblastima:

  • Akademski konkurs
  • Literarni konkurs
  • Likovni konkurs
  • Foto konkurs

„Klimatske promene su tema koja bi trebalo da interesuje svakoga, bez obzira na delatnost kojom se bavi ili interesovanja koja neguje.“ – Ekogeneza

Više o konkursima

  • Akademski konkurs, odnosno konkurs za stručne radove, namenjen je svim studentima (upisanim na fakultete i visoke škole u Republici Srbiji), kao i onima koji su diplomirali nakon 1. septembra 2019. godine. Želimo da saznamo da li i kako klimatske promene utiču na različite oblasti usavršavanja i istraživanja, ali i da li delatnosti u tim oblastima utiču na same klimatske promene. Iznenadite nas otkrivanjem neke oblasti koja ima bitan uticaj na klimatske promene ili trpi zbog efekata istih.
  • Literarni konkurs je namenjen beogradskim srednjoškolcima, koje ovom prilikom pozivamo da nam kroz esej predstave kako oni vide klimatske promene. Mladi su u proteklih godinu dana kroz klimatski štrajk Petkom za budućnost pokazali da su klimatske promene tema koja se nalazi visoko na lestvici prioriteta i da zaista možemo dosta da naučimo ako odlučimo da čujemo šta imaju da nam poruče.
  • Likovni i Foto-konkurs su otvoreni za sve ljubitelje slikarstva i fotografije. Pokažite nam kako klimatske promene izgledaju kada ih naslikate, ili ako je fotoaparat vaše oruđe, prikažite nam kako one izgledaju kroz vaš objektiv.

Detalje o prijavama i propozicijama za pojedinačne konkurse možete pročitati na sajtu ili se informisati putem mejla info@ekogeneza.org.

Udruženje Ekogeneza takođe aktvino je u oblasti naučnog novinarstva na temu zaštite životne sredine, a njihove tekstove možete čitati na Ekoblogu, ili slušati Ekopod podkaste.

Projekat EkoKon – Sva lica klimatskih promena sprovodi udruženje Ekogeneza u saradnji sa udruženjem Dete – zaštitnik planete uz finansijsku podršku Ministarstva zaštite životne sredine.

oglas
Redakcija portala Zelene priče.