Delegacija Evropske unije u Srbiji i National Geographic Srbija organizuju konkurs za najbolju fotografiju prirode Srbije „Priroda u pozitivu“, objavljeno je na vebsajtu Delegacije EU u Srbiji.

Tema konkursa je priroda Srbije.

Žiri će nagraditi tri najbolje fotografije i uručiti „Specijalnu nagradu žirija za najbolju fotografiju slikanu mobilnim telefonom“.

Nagrade su: vaučeri za kupovinu foto opreme u vrednosti od 1.000 evra (prva nagrada), 500 evra (druga nagrada) i 300 evra (treća nagrada).
Žiri će dodeliti i specijalnu nagradu za najbolju fotografiju slikanu mobilnim telefonom i to će biti Gimbal za mobilni telefon.
15 najboljih fotografija (uključujući  i tri nagrađene, kao i fotografiju nagrađenu specijalnom nagradom žirija) biće odštampano i izloženo u Domu omladine u Beogradu tokom Green Fest-a.
25 najboljih fotografija biće objavljeno u e-publikaciji EU info centra, ali i na veb stranicama i nalozima na društvenim mrežama Delegacije EU u Srbiji i EU info centra. Prvonagrađena fotografija biće objavljena u srpskom izdanju časopisa National Geographic

Fotografije će ocenjivati:
Dragoljub Zamurović, fotograf
Aleksandar Kelić, docent, Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu
Igor Rill, urednik, National Geographic Srbija
Veljko Radosavljević, Audio-visual Producer, EU info centar
David Pujado, Belgrade Photo Month

Učešće na konkursu je besplatno. Konkurs je otvoren za sve punoletne građane sa boravištem u Srbiji. Fotografije treba slati u periodu od 25. jula 2019. do 20. septembra 2019. na elektronsku adresu takmicenje@euinfo.rs. Fotografije poslate nakon navedenog roka neće biti uzete u razmatranje.

Tehnički detalji i propozicije se mogu pronaći ovde.

Izvor: Delegacija EU u Srbiji

oglas
Redakcija portala Zelene priče.