Sutra, 24. juna u Beogradu održaće se konferencija pod nazivom „Zelena ekonomija-Sistem finansiranja i kontrole upravljanja otpadom u Srbiji“ koju organizuje „Danas Conference center“.

Na konferenciji će učestvovati ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan, direktor Agencije za zaštitu životne sredine, Filip Radović, rukovodilac Službe za cirkularnu ekonomiju u Privrednoj komori, Srbije Siniša Mitrović i direktorka privrednog društva „Ekostar Pak“, Kristina Cvejanov.

Konferencija se održava u „Radisson Blu Old Mill“ hotelu sa početkom u 11 časova.

Teme o kojima će učesnici govoriti i potom diskutovati jesu sistem finansiranja upravljanja otpadom, sistem reciklaže različitih vrsta otpada u domaćinstvima gradova širom Srbije, te uloga maloprodajnih trgovinskih lanaca i države u ovakvim sistemima.

Tema konferencije je i depozitni sistem finansiranja otpada, kako i da li je on primenjiv u Srbiji, te koja su infrastrukturna ulaganja potrebna.

oglas
Zelene priče su moj način da budem deo najvažnije ere na planeti i pomognem u očuvanju iste. Završila Žurnalistiku na Filozofskom fakultetu i srednju Baletsku školu u Novom Sadu. Stvaranje i ljubav su ono što me pokreće.