Pokret gorana Novog Sada i ove godine organizuje trodnevne kampove koji će se održavati u Sremskim Karlovcima.

Kampovi su namenjeni deci uzrasta od 6 do 14 godina, bez obzira da li su deca članovi Pokreta gorana ili ne, svi su dobro došli da se pridruže. Učesnici su smešteni u ,,Ekološkom centru Radulovački“ koji je građen kao edukativni centar i obezbeđuje sve potrebne uslove za udoban i bezbedan smeštaj dece.

Fotografija: Pokret gorana Novog Sada

Pokret gorana Novog Sada je pripremio dva tematska zimska kampa

Ovogodišnje teme kampa su:

1 ,,SVI NAŠI UKRASI“ koji će se održati od 26. do 28. decembra 2019. godine za uzrast od 6 do 10 godina. Programom kampa neguje se multikulturalnost, upoznavanje tradicije i kulture različitih nacionalnih manjina i nacionalnih zajednica. Učesnici kampa će imati prilike da upoznaju zimske običaje pred Božić i Novu godinu kod Srba, Nemaca i Slovaka i predstave ih zainteresovanoj deci i roditeljima.

2. ,,POTRAGA ZA PRIRODOM“ koji će se održati od 9. do 11. januara 2020. godine za uzrast od 11 do 14 godina. Ovaj kamp je za svu decu koja žele da upoznaju kako priroda izgleda zimi, koji su zeleni stanovnici Dvorske bašte, koliko ptica je ostalo na Dunavu i kakve su strategije preživljavanja razvili različiti organizmi.

Fotografija: Pokret gorana Novog Sada

Edukativni deo kampova će voditi stručni saradnici Pokreta gorana iz različitih oblasti, koji imaju iskustva u radu sa decom navedenog uzrasta, a sa decom će sve vreme biti kamp lideri.

Sremski Karlovci su gradić poznat po negovanju tradicije, poštovanju kulture i običaja svih koji u njemu žive, ali i po prirodi kojom je okružen. Boraveći u njemu, deca mogu upoznati tradiciju i kulturu meštana kroz različite običaje uoči božićnih i novogodišnjih praznika, kao i da dožive lepotu prirode u zimskom periodu.

Prijave za kampove su počele, na linku>>> Zimski goranski eko kampovi

Više informacija možete dobiti na 021 451 788, 060 0523865, facebook nalogu Goranski eko kampovi ili pišite na office@pokretgorana.org.rs

Izvor: Pokret gorana Novog Sada

oglas
Redakcija portala Zelene priče.