Foto konkurs „Pronađi alternativu i zasluži nagradu“ otvoren je od 5. septembra do 15. oktobra za sve mlade građane Pančeva i Novog Sada.

Tema konkursa je predstavljanje ekološki prihvatljivijeg načina kretanja, to jest zamene za putnički automobil. Na primer: bicikl, trotinet, autobus, roleri, električni skuter i bicikl, skejt, hoverbord i tako dalje. Konkurs organizuje Udruženje građana „Srbija, moj dom“, a sufinansira Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Organizatori poručuju da je neophodno smanjiti nivo emisije CO2, kako bi priroda i društvo bili zdraviji.

„Neophodno je da se taj nivo emisije smanji kako bi priroda i društvo bili zdraviji, ali to ne može da se desi preko noći i samo od sebe. Potrebno je da se probudi kolektivna svest, a da bi se probudila kolektivna svest, mora da se probudi svest pojedinca.
Budi deo borbe za zdraviju životnu sredinu tako što ćeš promovisati zdrave načine kretanja, odnosno tako što ćeš pronaći alternativu putničkom automobilu i to preneti na fotografiju.“

Foto-konkurs je namenjen mladima uzrasta od 15 do 30 godina. Neophodno je poslati 3 do 5 autorskih fotografija na zadatu temu na imejl-adresu: srbijamojdom@gmail.com do 15. oktobra. U prijavi je neophodno poslati ime, prezime, godinu rođenja i mesto stanovanja.
Fotografije preuzete sa interneta ili iz drugih izvora neće biti prihvaćene.

Stručni žiri izabraće najbolje radove, a prva tri mesta dobiće sledeće nagrade:

  1. hoverbord
  2. rolere
  3. zaštitnu kacigu za bicikliste

Kako poručuju organizatori, od ovog konkursa imaćeš više koristi:

  • probudićeš u sebi kreativnu stranu,
  • bićeš deo borbe za zaštitu životne sredine,
  • dobićeš priliku da se više i sigurnije služiš alternativnim prevoznim sredstvima (kako, to ćeš saznati u nastavku teksta).
oglas
Redakcija portala Zelene priče.