Ko su energetski agenti?

„Energetski agenti 2“ predstavljaju nastavak prošlogodišnjeg projekta koji se bavio ispitivanjem potrošnje električne energije u domaćinstvima i studentskim domovima. U ovom projektu ćemo se baviti povećanjem energetske efikasnosti kroz aktivno uključivanje mladih. Učesnici prošlogodišnjeg projekta i novi zainteresovani mladi će proći kroz dve obuke. Obuke o prikupljanju podataka o proceni potrošnje električne energije i na koji način se ona najefikasnije koristi. Kao i o metodama i načinima identifikacije stanja objekata javnih namena i savladati tehnike rada na mernim instrumentima.

Energetski agenti
Ilustracija: Pokret gorana Novog Sada; Energetski agenti

Pokret gorana Novog Sada је pripremio obuku za „Energetske agente 2“ koja će se održati 31. oktobra i 01. novembra 2020. godine. „Energetski agenti 2“ predstavljaju nastavak prošlogodišnjeg pilot projekta za mlade, a koji je podržan od strane Grada Novog Sada, Gradske uprave za sport i omladinu, Kancelarije za mlade. Obuka je predviđena za mlade od 18 do 30 godina sa teritorije Opštine Novi Sad. Broj mesta je ograničen.

Pored obuka, predviđen je i terenski i istraživački rad o potrošnji energije i energetsko efikasnom stanju. Istraživački rad se vrši u pet objekata Predškolske ustanove u Novom Sadu. Kroz aktivno učestvovanje mladi će steći nova praktična znanja biće podstaknuti da uoče loše navike življenja i da reaguju u vidu razmene iskustava i znanja.

Želimo da predočimo i istaknemo različite mogućnosti za bolje, kvalitetnije i održivo korišćenje izvora energije, a sve u cilju smanjenja ekološkog otiska, smanjenja posledica klimatskih promena, boljeg i odgovornijeg postupanja prema životnoj sredini, kao i podizanja kvaliteta sopstvenog života i društvene zajednice.

Prijava

PRIJAVA ZA POLAZNIKE OBUKE je počela. Svi zainteresovani mladi od 18 do 30 godina se mogu prijaviti putem LINKA do 20. oktobra do 17h.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeJS0rI9tekcGgKUWJDdIKri44x-LF26LwrRvlAegttfJU_QA/viewform

Za više informacija posetite sajt ili Facebook stranicu Pokret gorana Novog Sada, ili pozovite na 021/451-788.

Zelene priče

oglas
Redakcija portala Zelene priče.