U utorak, 17. marta na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu održaće se EKO20 konferencija za studente, a prijave su otvorene do 13. marta. Jednodnevna konferencija obuhvata predavanja i radionice na temu održivog razvoja, a za cilj ima povezivanje studenata.

EKO20 je pilot projekat dve studentkinje Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, Anđele Marčetić i Anđele Pavković, a osmišljen je u saradnji sa prof. dr Radmilom Pešićem. Program počinje u 10h i traje do 16h, a celokupnu agendu možete preuzeti ovde.

EKO20

Konferencija EKO20 pokrenuta je sa ciljem umrežavanja studenata različitih fakulteta i podsticanje međusobne saradnje. Kako objašjava jedna od organizatorki, Anđela Marčetić u intervjuu za Zelene priče, neguje se princip “od studenata studentima”.

Ono što EKO20 donosi jeste upravo sistem “od studenata studentima”, želimo rešimo da problem odsustva komunikacije i da se umrežimo zbog ostvarenja zajedničkih ciljeva.“ – kaže Anđela.

Prvi deo EKO20 konferencije čine razvnovrsna predavanja: o uticaju klimatskih promena, organskoj proizvodnji, cirkularnoj ekonomiji, upravljanju otpadom i razvoju ekološke svesti. Nakon učenja, kreće kreativni deo gde će se učesnici podeliti u timove i rešavati aktuelne probleme održivog razvoja, a teme su ozbiljno dobre i inspirativne:

  • Upravljanje otpadom na poljoprivrednom gazdinstvu;
  • Od biznis ideje do održive poljoprivrede;
  • Svesno ekološki nesvesni;
  • Ljudski kapital kao ekološki potencijal;
  • Ekološki marketing (svi elementi marketinga).

Prijave su otvorene do 13. marta, putem online formulara.

Organizatorke poručuju da će podržati sve ideje, a tri najbolje će biti izabrane kao pobedničke.

„Svi delegati će moći da računaju na našu pomoć uvek – od trenutka u kom počnu sa razvijanjem ideje, do trenutka kada je finiširaju. Najboljim idejama ćemo se rado dodatno posvetiti i omogućile smo da budu dostupne široj javnosti u saradnji sa našim medijskim partnerima! Takođe, vrlo rado ćemo umrežiti zainteresovane da našim kontaktima i organizacijama u kojima smo volontirale i stekle nova znanja i iskustva.“ istakle su one.

Ceo intervju sa organizatorkama možete pročitati na portalu Zelene priče, koje su ponosni medijski partner EKO20 konferencije.

oglas

NAPIŠI ODGOVOR

Molimo vas da upišete komentar!
Molimo Vas da upišete ime