U utorak, 17. marta na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu održaće se EKO20 konferencija za studente, a prijave su otvorene do 13. marta. Jednodnevna konferencija obuhvata predavanja i radionice na temu održivog razvoja, a za cilj ima povezivanje studenata.

EKO20 je pilot projekat dve studentkinje Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, Anđele Marčetić i Anđele Pavković, a osmišljen je u saradnji sa prof. dr Radmilom Pešićem. Program počinje u 10h i traje do 16h, a celokupnu agendu možete preuzeti ovde.

EKO20

Konferencija EKO20 pokrenuta je sa ciljem umrežavanja studenata različitih fakulteta i podsticanje međusobne saradnje. Kako objašjava jedna od organizatorki, Anđela Marčetić u intervjuu za Zelene priče, neguje se princip „od studenata studentima“.

Ono što EKO20 donosi jeste upravo sistem “od studenata studentima”, želimo rešimo da problem odsustva komunikacije i da se umrežimo zbog ostvarenja zajedničkih ciljeva.“ – kaže Anđela.

Prvi deo EKO20 konferencije čine razvnovrsna predavanja: o uticaju klimatskih promena, organskoj proizvodnji, cirkularnoj ekonomiji, upravljanju otpadom i razvoju ekološke svesti. Nakon učenja, kreće kreativni deo gde će se učesnici podeliti u timove i rešavati aktuelne probleme održivog razvoja, a teme su ozbiljno dobre i inspirativne:

  • Upravljanje otpadom na poljoprivrednom gazdinstvu;
  • Od biznis ideje do održive poljoprivrede;
  • Svesno ekološki nesvesni;
  • Ljudski kapital kao ekološki potencijal;
  • Ekološki marketing (svi elementi marketinga).

Prijave su otvorene do 13. marta, putem online formulara.

Organizatorke poručuju da će podržati sve ideje, a tri najbolje će biti izabrane kao pobedničke.

„Svi delegati će moći da računaju na našu pomoć uvek – od trenutka u kom počnu sa razvijanjem ideje, do trenutka kada je finiširaju. Najboljim idejama ćemo se rado dodatno posvetiti i omogućile smo da budu dostupne široj javnosti u saradnji sa našim medijskim partnerima! Takođe, vrlo rado ćemo umrežiti zainteresovane da našim kontaktima i organizacijama u kojima smo volontirale i stekle nova znanja i iskustva.“ istakle su one.

Ceo intervju sa organizatorkama možete pročitati na portalu Zelene priče, koje su ponosni medijski partner EKO20 konferencije.

oglas
Redakcija portala Zelene priče.