U nedelju, 23. juna 2019. od 12 do 16 časova, kod Avalskog tornja održaće se manifestacija #DanZdravePrirode u organizaciji „ReStart projecta“.

Fotografija: ReStart project

Ovaj događaj osmišljen je kao način da se informiše, diskutuje i apeluje na probleme zaštite životne sredine. U fokusu je način na koji ljudi aktivno zagađuju okolinu otpadom, nedovoljnim recikliranjem, te izborom i bacanjem hrane.

Program čine dve panel diskusije sa govornicima iz oblasti ekologije, reciklaže i prenamenskog korišćenja otpadnih sirovina. Pored govornog programa, organizuje se i kreativni sajam proizvoda od prenamenskih sirovina, a puštaće se i film „Just eat it“ u saradnji sa Greenfestom. 

Govornici su Igor Jezdimorović iz udruženja „Inženjeri zaštite životne sredine“, Jugoslav Kaurin iz kompanije „Greentech“ i dr Miodrag Stefanović iz inicijativa „Walkingbytheeart“ i „nEKOMIsli“.

Fotografija: ReStart project

„ReStart project“ pokrenule su Maja Antelj Matić i Ljiljana Bunjac sa željom da razvijaju zdrav i kvalitetan život zajednice kroz radionice, konferencije i događaje, edukaciju pojedinaca i podršku preduzetništvu.

oglas
Redakcija portala Zelene priče.