Pokret gorana Novog Sada je ovog oktobra pripremio dvodnevnu besplatnu obuku za mlade pod nazivom„Energetski agenti“, koja je namenjena mladima od 17 do 27 godina. Obukom će mladi biti obučeni za prikupljenje podataka  o energetskoj efikasnosti objekata i potrošnji električne energije i vode unutar jednog domaćinstva
A celokupno istraživanje i anketiranje domaćinstava predviđeno je nakon obuke do kraja novembra.

Obuka je predviđena za mlade od 17 do 27 godina sa teritorije Opštine Novi Sad. Učesnici/e obuke će od strane eksperata iz RES Fondacije imati prilike da se upoznaju sa osnovnim aspektima vezanim za potrošnju energije u jednom domaćinstvu kao i mogućnosti smanjenja te potrošnje. Učesnici/e obuke i eksperti će vršiti prikupljanje podataka o energetskoj efikasnosti objekata i potrošnji unutar jednog domaćinstva, tokom oktobra i novembra meseca.

Foto: Photo by Burak K / Pexels


Cilj ove obuke je da se predoče i istaknu mogućnosti za bolje, kvalitetnije i održivo korišćenje izvora energije i vode. Sve je ovo u cilju smanjenja ekološkog otiska, smanjenja posledica klimatskih promena, boljeg i odgovornijeg postupanja unutar životne sredine i povećanje doprinosa aktivnijoj zaštiti. Takođe, mladi koji prođu kroz obuku postaju promoteri energetske efikasnosti i obnovljvih izvora energije.
Prijava za polaznike ove obuke je počela. Svi zainteresovani mladi od 17 do 27 godina se mogu prijaviti putem LINKA do 20. oktobra do 17 časova.

Ovom prilikom pozivaju se i domaćinstva sa teritorije grada Novog Sada da se prijave ukoliko žele da učestvuju u istraživanju. Neophodno je da u okviru domaćinstva imate bar jednu mladu osobu od 15 do 30 godina. Domaćinstva koja budu učestvovala u istraživanju na poklon dobijaju LED sijalicu i dihtung traku za prozore, kao i edukativni materijal.


PRIJAVE ZA DOMAĆINSTVA se vrše putem telefona 021/451-788 ili 060/0451-788 (Sonja) ili 060/0523-865 (Đurđica).
Za više informacija posetite sajt Pokret gorana Novog Sada ili Facebook stranicu

Izvor: Pokret gorana Novog Sada

oglas
Redakcija portala Zelene priče.