Novonastala situacija u obrazovnom sistemu Srbije i drugih država u svetu, dovela je do toga da se nastava odvija online putem. Za mnogu decu ovo je značilo radost jer ne moraju u školu, neki su tužni jer nemaju prilike da se druže sa drugarima i drugaricama iz školskih klupa. Dok su neki uskraćeni za obrazovanje jer ne poseduju računar, telefon, tablet…

Volonterski centar Vojvodine je započeo akciju prikupljanja starih računara, tableta, njihovih drugih delova i prateće opreme koje će uz pomoć volontera i volonterki ponovo popraviti i sklopiti. Ova akcija će omogućiti da tridesetpetoro dece i mladih sa teritorije grada Novog Sada koji se školuju, a ne poseduju neki uređaj za praćenje onlajn nastave ovim putem to dobiju.

Fotografija: Volonterski centar Vojvodine

Akcija, koja se realizuje u okviru projekta „Tehnološka podrška“ je veoma važna jer osim što će obezbedti uređaje onima, deca i mladi će imati mogućnost da usvajaju znanje tokom pandemije na bezbedan načina. Takođe, volonteri i volonterke će imati mogućnost da primene svoja znanja, nauče nešto novo ili oni nekog nauče i budu primer solidarnosti.

Volonterski centar Vojvodine poziva sve ljude koji su u mogućnosti da podrže ovu akciju tako što će donirati polovne ispravne i neispravne uređaje (laptopove, desktop računare, tablete) i ostale delove, kao i ispravne pametne telefone.

Donirati mogu svi građani. Kako kompanije, udruženja građana, škole, fakulteti, instituti tj. svi koji su u mogućnosti.

Iako se akcija sprovede prvenstveno na teritoriji Novog Sada, donaciju mogu poslati i građani i građanke drugih gradova u Srbiji. Kako biste donirali  potrebno je da kontaktirate Volonterski centar Vojvodine na broj telefona 0631182804 ili na imejl vcvoffice@gmail.com .

Akcija će trajati do polovine decembra kada će biti podeljeni računari i ostali uređaji.

Projekat „Tehnološka podrška“ je podržala fondacija Ana i Vlade Divac i Balkanski fond za demokratiju.

Linkovi do pojedinačnih tekstova o:Projektu- https://bit.ly/3n86pbq

Doniranju- https://bit.ly/3lin0sB

Volontiranju- https://bit.ly/3lj3FHA

Zelene priče

oglas
Redakcija portala Zelene priče.