Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima sprovodi projekat države za finansiranje grejanja u gradovima i opštinama na biomasu, a sredstva su obezbeđena preko KFW banke. Gradovi i opštine koje učestvuju u ovom projektu mogu 2019. i 2020. godine očekivati toplane na biomasu.

Foto: Katarina Brett

Za sada su izvođači radova izabrani u Priboju i Mionici, a u toku su tenderi u Despotovcu, Loznici i Osečini, rekli su za eKapiju u Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima.

Javna nabavka je u pripremi u Kladovu i Surdulici.

Takođe, u toku je izrada projektne dokumentacije za kotlarnice i toplane u Svilajncu, Novoj Varoši, Arilju, Lebanu i Kosjeriću.

Od svih obnovljivih izvora energije u Srbiji, biomasa ima najveći potencijal, a kapacitetima na biomasu naša zemlja će u narednih nekoliko godina znatno povećati udeo energije iz obnovljivih izvora.

Izvor: E2

oglas
Verujem u ljubav, dobra dela i dobro u ljudima. Zelene priče vidim kao mesto gde mogu da širim inspirativne priče o moćnim ljudima koji menjaju svet. Po stečenom srednjem obrazovanju sam filolog, po fakultetskom diplomirana novinarka. Znatiželjna putnica i večno željna avantura.